Hoppa till innehåll

Bokrelase och seminarium – hållbarhet och totalförsvar

Freddy Jönsson Hanberg presenterade sin bok Totalförsvar för chefer på Hallvarsson & Halvarssons lokaler i Stockholm igår. Författaren berättade om boken, en managementbok för chefer som ska fungera som en “samtalspartner” för ledare i kriser och krig.

I den paneldiskussion som fortsatte medverkade också Håkan Jonsson och Åse Bäckström från Hallvarsson & Halvarson, Lars Brånn från Ramboll och Viveka Hirdman-Ryrberg, tidigare Investor.

Lars Brånn som jobbar med hållbarhet och resiliens, förmågan att stå emot kriser och resa sig efter en motgång, pratade om hur detta begrepp kan användas i totalförsvaret. Han refererade till Rambolls lösningar i energisektorn där kriser hanteras genom tillämpning av dual use, redundanta och oberoende system. ”Det ska funka när det blåser”, som Lars formulerade det. När totalförsvaret byggs då ska det byggas underifrån, är Lars Brånns recept och: fokusera på uppenbara risker och kontinuitetsplanera.

Viveka Hirdman-Ryrberg har lång erfarenhet av kommunikation, lika viktig i näringslivet som i totalförsvaret. De företag hon jobbat för är långsiktiga och flexibla. De möter kriser med handlingskraft och har inga problem att samverka. Kommunikation ska vara enkel, också i totalförsvaret, något som hon exemplifierade med hur Investors högsta ledning, genom Jakob Wallenberg, kommunicerade internt och till intressebolagen, i samband med det ryska väpnade angreppet på Ukraina i februari 2022.

Information om boken finns här: https://totalförsvar.se

Information om författaren finns här: www.freddy.nu

Beställ boken här:

https://www.adlibris.com/se/bok/totalforsvar-for-chefer-9789189323971

https://www.akademibokhandeln.se/bok/totalforsvar-for-chefer/9789189323971

https://www.bokus.com/bok/9789189323971/totalforsvar-for-chefer/

https://ginza.se/product/jonsson-hanberg-freddy/totalforsvar-for-chefer/782031/